Töissä HY247:ssä rakennuttamisen aitiopaikalla - Helsingin Yliopiston Kiinteistöpalvelut

SAMPSA KERTOO: TÖISSÄ YMPÄRISTÖVASTUULLISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄNÄ HY247:N RAKENNUTTAMISPALVELUISSA

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonepäästöistä, ja rakennusalalla onkin alettava pohtia viimeistään nyt, miten se auttaa Suomea saavuttamaan ilmastotavoitteensa. 

HY247:n rakennuttamispalveluissa tämä pohdinta on arkipäivää. Yhtiö toimii rakennuttajana yliopiston kiinteistöjen uudis- ja korjausrakentamisen hankkeissa, joissa sen yhtenä tehtävänä on varmistaa ympäristötavoitteisiin pääsy. 

Vähähiilisyyteen tähtäävä ongelmanratkaisu kuuluu myös Sampsa Karvisen työhön. Isoissa investointihankkeissa projektipäällikkönä työskentelevä Sampsa tuli HY247:aan töihin syksyllä 2019.  

Yksi työpaikan valintaan vaikuttava tekijä oli yhtiön edelläkävijyys ympäristövastuullisuudessa.  

– HY247:n hankkeissa ympäristötavoitteet on priorisoitu todella korkealle. Ne korostuvat rakennusalalla koko ajan enemmän, ja tässä työssä pääsen seuraamaan kehitystä paraatipaikalta sekä vaikuttamaan siihen itse, hän sanoo. 

Arvokiinteistöissä vakioratkaisuja ei ole

Ympäristövastuullisuuteen oman lisähaasteensa tuo HY247:ssa se, että monet hankkeet sijoittuvat ainutlaatuisiin arvokiinteistöihin, jotka ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä.  

Rakennuttamispalveluiden johtajan Henri Jyrkkärannan mukaan kohteen erityispiirteet onkin huomioitava ja valinnat tehtävä hanke hankkeelta. 

– Ratkaisuja haetaan pilotoiden. Olemme hyödyntäneet muun muassa hiilijalanjäljen laskentaa, tai pidentäneet takuuaikaa sekä sitouttaneet hankkeen osapuolet siihen, että takuuvaiheen energiankulutustavoitteet saavutetaan, hän kertoo. 

Sampsa Karvinen arvostaa sitä, että HY247:ssa ratkaisuja haetaan yhdessä asiakkaan eli yliopiston kanssa. Vaativissakin hankkeissa tavoitteisiin päästään kaikkien osapuolten yhteistyöllä. 

– Pääsen teettämään tutkimuksia, hankkimaan suunnittelijoita sekä päteviä ja näkemyksellisiä urakoitsijoita, ja lopulta näkemään huikean lopputuloksen. 

Sampsa kertoo videolla työstään HY247:ssa. Katso video Youtubessa.


Tutustu avoimiin työpaikkoihin. Seuraa meitä myös Facebookissa, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista avoimista työpaikoista!