HY247:n siivoojat ovat osa yliopistoyhteisöä

Siivoojan työ Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluissa on monella tavalla ainutlaatuista. Siivoojat ovat osa yliopistoyhteisöä, ja he tekevät työtään moderneissa arvokiinteistöissä mahdollistaen omalta osaltaan huippututkimuksen ja opetuksen.

 

Helsingin yliopiston tiloja siivoaa Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut oy eli HY247, jossa työskentelee 130 siivoojaa tiimeissä eri kampuksilla. Yksi heistä on oppimiskeskus Aleksandriassa työskentelevä Marina Pendonen, joka kertoo työstään videolla.

 

Marina on todellinen siivoustyön asiantuntija, joka tietää, miten arvokiinteistöt ja niiden arvokkaat laitteet pidetään siistinä. Hän aloittaa työnsä aamulla aikaisin, jotta luokat on siivottu ennen kuin ovet avautuvat.

“Meillä on käytössä modernit työvälineet ja -tavat, joilla työt sujuvat"

Työkavereista energiaa

Marinan ja hänen kollegoidensa ansiosta yliopiston tilat pysyvät viihtyisinä, ja opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden arki sujuu.

 

– Aloitan työpäiväni aina laittamalla tarvittavat välineet valmiiksi. Meillä on käytössä modernit työkalut ja -tavat, joilla työt sujuvat joutuisasti ja jälki on hyvää, hän kertoo.

 

Marina on ollut töissä HY247:ssa jo kahdeksan vuotta.

 

– HY247 on hyvä työpaikka. Esimieheni on avulias, ja minulla on mukavat työkaverit. Minulla on työpari, jonka kanssa siivoamme Aleksandrian. Töitä on mukava tehdä yhdessä, Marina sanoo kahvitauon lomassa.