Kiinteistöt pysyvät loistokunnossa saumattomalla tiimityöllä

Joukkuelajeja vapaa-ajallaan harrastava Harri Hautajoki tietää, että kiinteistöt pysyvät loistokunnossa, kun ihmiset  tekevät yhdessä töitä samanlaisella tarmolla kuin pelaajat kentillä.

 

– Kiinteistönhuollon työ on kokonaisvaltaista kiinteistöjen toimintakunnon ylläpitämistä, jossa turvallisuus on kaiken A ja O, Harri (kuvassa oikealla) kertoo. 

 

Harri huolehtii työkseen, että Helsingin yliopiston kiinteistöjen paloilmoittimet ja sprinklerit toimivat vaaratilanteiden varalta. Lisäksi hänen päiviinsä sisältyy LVI-järjestelmien ylläpitoa sekä rakennusautomaatiojärjestelmien valvontaa ja säätöä. 

 

– Työssä pitää huolehtia myös omasta työturvallisuudesta, ja asianmukaisten työvaatteiden ja -varusteiden merkitystä ei voi väheksyä. Toisaalta itsensä on tärkeää pitää kunnossa, mitä teen osallistumalla HY247:n omalle sählyvuorolle.

"HY247:ssa työntekijät tekevät aktiivisesti yhteistyötä"

Aktiivinen työote johtaa tuloksiin

Kiinteistöjä pidetään kunnossa eri alan ammattilaisten yhteisvoimin. Silloin ratkaisevaa on, että jokainen suhtautuu työhönsä aktiivisella otteella ja asiakaspalveluhenkisellä asenteella. 

 

Harri asennoituu työhönsä samoin kuin joukkuepeleihin, joita hän on harrastanut 30 vuotta. 

 

– HY247:ssa työntekijät tekevät aktiivisesti yhteistyötä. Esimiesten tehtävänä on neuvoa ja ohjata tarvittaessa; he ovat vähän kuin joukkueen kapteeneja, Harri vertaa.