Tunnemme kiinteistöjen ja käyttäjien tarpeet

Teemme töitä yhteisen tavoitteen eteen

 

Helsingin yliopiston tiloissa ja tiluksilla syntyy uusia innovaatioita, jotka tarvitsevat toimiakseen käytännön osaamista, vastuullista ja älykästä huolenpitoa sekä ymmärrystä kiinteistöjen erityistarpeista.

 

Tehtävämme on tarjota yliopistolaisille parasta mahdollista palvelua ja varmistaa, että yliopiston kiinteistöissä on helppo verkostoitua ja työskennellä yhteisten tavoitteiden eteen.

Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys edellä

 

Kartoitamme jatkuvasti käyttäjien tarpeita ja tarjoamme peruspalveluidemme rinnalle uusia, yhä monipuolisempia palveluita.

 

Käytämme työssämme nykyaikaisimpia järjestelmiä ja välineitä. Vesihanat, pyyherullat ja valokatkaisijat keräävät tietoa kulutuksesta, jonka perusteella pystytään pienentämään hävikkiä ja säästämään luonnonvaroja.

Ylläpitopalvelut

Historialliset kiinteistöt ja laadukkaat palvelut tarvitsevat arvoistaan ylläpitoa. Ammattitaitoinen huoltohenkilökuntamme vastaa kaikkien Helsingin yliopiston kiinteistöjen ja ulkoalueiden hoidosta.

Ylläpitomme piiriin kuuluu yhteensä noin 300 rakennusta ja peräti 550 000 neliömetriä erilaisia yliopiston tiloja. Vaihdamme joka vuosi yli 4 000 lamppua, mutta huoltotiimillämme ei mene sormi suuhun vaativammankaan tehtävän edessä.

Käsittelemme vuositasolla yhteensä noin 8 500 asiakaspalvelupyyntöä, joiden aihe vaihtelee arkisista pikkuaskareista laajamittaisempiin korjaustöihin.

Huoltomme päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Lue lisää

Siivouspalvelut

Helsingin yliopistolla tehdään paljon ajatustyötä, joka vaatii onnistuakseen raikkaan ja puhtaan toimintaympäristön. Meille on sydämenasia huolehtia yliopiston tilojen sekä ulkoalueiden siisteydestä, jotta käyttäjien ajatusenergiat saavat virrata vapaasti.

Noudatamme nykyaikaisia hygieniavaatimuksia: vuonna 2020 hankimme yliopistolle 3 000 litraa käsidesiä ja käytimme päivittäin noin 10 000 siivouspyyhettä kalusteiden ja pintojen puhdistamiseen ja desinfiointiin.

Meillä tiedostetaan, että siivoojan työ on tärkeää ja jokaisen työntekijän panosta arvostetaan niin työyhteisön kuin asiakkaiden keskuudessa. Sisäisen kyselymme mukaan siivouspalvelumme työntekijät kokevat tekevänsä yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä (arvosana 6/7).

Lue lisää

AV-palvelut

Helsingin yliopistossa käytetään maailmanluokan kalustoa, ja käytössä olevat tekniset järjestelmät ovat viimeisintä huutoa. Huolehdimme yliopiston AV-laitteiden toimivuudesta ja avustamme niiden käytössä, jotta loppukäyttäjä voi keskittyä olennaiseen – maailmanluokan esitysten järjestämiseen.

Hoidamme vuosittain jopa 10 000 tukipalvelu- ja huoltopyyntöä kaikkiaan yli 800 eri tilassa, ja viimeisen vuoden aikana olemme järjestäneet yli 600 onnistunutta etäväitöstä.

Ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä teknisissä asioissa!

Aulapalvelut

Auttavainen aulapalvelumme neuvoo ja opastaa kiinteistöjen käyttäjiä sekä valvoo yliopiston tilojen turvallisuutta. Hallinnoimme kiinteistöjen avaimia ja jaamme myös yliopiston sisäisen postin.

Huolehdimme yliopiston tilavarauksista, joita kertyy vuosittain yli 20 000 kappaletta kaikkiaan 430 eri opetustilasta. Töitä siis riittää, mutta reippaat vahtimestarimme ovat aina valmiita palvelemaan.

Lue lisää

Sisustamis-, kalustus- ja kuljetuspalvelut

Yliopiston tilat ja kiinteistöt kehittyvät jatkuvasti. Vastaamme niin historiallisten arvokiinteistöjen kuin uusien rakennusten ja tilojen sisustamisesta sekä kalustuksesta. Tehtävämme on luoda raikkaita työskentely- ja opiskeluympäristöjä sekä monikäyttötiloja, jotka inspiroivat käyttäjiään nyt ja tulevaisuudessa.

Lisäksi huolehdimme, että yliopiston sisäiset kuljetukset hoituvat nopeasti ja sujuvasti. Kuljetuspalvelumme vastaanottaa, käsittelee ja välittää yli 20 000 kuriiri- ja näytelähetystä vuosittain.

Hallintopalvelut

Hallintopalvelumme huolehtii henkilöstön työsuhdeasioista sekä uusien työntekijöiden rekrytoinnista ja perehdyttämisestä. Teemme vuosittain noin 50 uutta työsopimusta, ja nykyisille työntekijöille tarjotaan monipuoliset mahdollisuudet kouluttautua ja kehittyä omassa työssään.

Työntekijöiden hyvinvointi ja viihtyvyys työssään on meille ensiarvoisen tärkeää. Teetämme vuosittain viisi työtä ja hyvinvointia koskevaa kyselyä koko HY247:n henkilökunnalle. Kyselyiden perusteella pyrimme jatkuvasti kehittämään ja parantamaan työyhteisömme olosuhteita.